Konzumbio biobolt, Tatabánya - Konzumudvarkonzumbio.hu - info@funtek.hu | nyomtatta: vendég


Biopont bio barnarizs basmati

  • Összetevők: *basmati barnarizs
    *= Ellenőrzött Ökológiai Gazdálkodásból HU-ÖKO-01
    ellenőrizte: Biokontroll Hungária Nonprofit Kft.
  • A hántolatlan rizsszemet nevezik barnarizsnek. A rizs a búza után az emberiség legfontosabb növényi tápláléka, a világ összes konyhaművészetének fontos alapanyaga.
Tömeg: 500 g
Több mint 40000 fajtája ismert. Táplálkozástani szempontból a barna rizs a legértékesebb, hiszen rendkívül magas a rost-, a komplex szénhidrát és a B-vitamin-tartalma.

Tápanyagtartalom (100g-ban):
  • Energiaérték: 1485 KJ / 385 kcal
  • Fehérje: 8,3g
  • Szénhidrát: 74,9g
  • Zsír: 1,9g
Ásványi anyagok: kálium, kalcium, magnézium, vas, foszfor, nátrium

Vitamin: A, B6, E

Felhasználása: Ma már sok rizzsel kapcsolatos recepthez hozzá lehet jutni. El lehet készíteni például fűszerekkel, dióval, zöldségekkel és babbal. A rövid szemű rizst legjobb desszertnek megfőzni (gabonatejjel). A legjobb, ha más gabonákkal variáljuk, ilyen például a quinoa, köles, árpa, kuszkusz és az amarant.

Elkészítése: jól mossuk meg a szemeket, lábasban két-, két és félszer annyi vizet öntsünk alá (egy csésze rizshez tehát két-, két és fél csésze vizet). Lassú tűzön főzzük, 30-40 percig. A főzési idő elteltével zárjuk el alatta a lángot, vagy húzzuk le az edényt, és a lábas tetejére tegyük konyharuhát, így hagyjuk tovább puhulni.

Jó tudni: az indiai származású basmati rizs a legízletesebb rizs. Csak kézzel aratható, ezért drágább a többi rizshez képest. Az olcsó basmati rizzsel vigyázzunk, mert az valószínűleg basmati típusú rizs, amit sajnos nem megfelelően tűntetnek fel a csomagoláson.
Honlaptérkép Ideart Az oldal 52.0091056824 ms alatt készült el. Felhasználó: vendég